Is de Boxer hét hondenras voor mij?

boxer
De zoektocht naar een (nieuwe) hond is ontzettend leuk. Er zijn alleen zoveel verschillende hondenrassen, het is logisch dat je je afvraagt welk ras het beste bij jou past. Ben je op zoek naar een hond die je meer liefde zal geven dan je ooit had durven dromen en ben je bereid voldoende energie te steken in het uitdagen van je hond? Dan is de Boxer misschien wel iets voor jou.

De Boxer

De Boxer is een grote, gespierde, imposante hond, met een speelse aard en onbegrensde hoeveelheid energie. Dit hondenras wordt soms de ‘Peter Pan’ onder de hondenrassen genoemd, omdat ze pas op driejarige leeftijd als volwassen worden beschouwd. Boxers zijn intelligent, alert, onbevreesd en vriendelijk. Ze zijn loyaal aan hun familie en houden van spelen, maar zijn ook erg koppig, zeker als je te hardhandige trainingsmethodes gebruikt.

Veel mensen worden verliefd op de Boxer vanwege hun clownachtige gedrag. Boxers zijn enthousiast, blij, actief en energiek. Boxers kunnen zo enthousiast worden dat ze springen en ‘dansen’ en geluiden maken die je niet snel zult horen bij een ander ras. Je kunt hier niet naar kijken zonder een glimlach op je gezicht te krijgen.

De Boxer in het gezin opnemen

De Boxer heeft eeuwig geduld met kinderen en behoeft weinig verzorging en is dus een uitstekende familiehond. Mits hij voldoende fysieke beweging en mentale stimulatie geboden krijgt. Hij moet tenslotte zijn grote hoeveelheid energie kwijtraken. Boxers zijn vaak wantrouwig richting vreemde mensen, maar zullen niet agressief zijn, tenzij ze het gevoel hebben dat hun baas bedreigd wordt. Tegenover de baas(jes) is de Boxer zo liefdevol dat hij vaak denkt dat hij makkelijk op schoot past en zal hij zijn uiterste best doen om zo dicht mogelijk bij je te kunnen zijn.

Boxers hebben wat extra aandacht nodig wat de seizoenen betreft. Op warme dagen kun je de ze beter niet teveel beweging geven of lang in de zon laten. Vanwege de korte snuit raken ze snel oververhit, omdat ze de warmte niet goed kwijt kunnen raken. In de winter krijgen ze het, vanwege de korte vacht, snel koud.

De Boxer is vanwege zijn koppige karakter dat uitdaging behoeft niet geschikt voor iedereen. Als je op zoek bent naar een hond die gek is op knuffelen en die je graag entertaint. En als jij hem fysiek en mentaal voldoende uitdaging kunt bieden is de Boxer misschien wel de juiste hond voor jou!

Groetjes Ilse, specialist Huisdierplein.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *